AutoIn logo

Trenger du en uforpliktende skadevurdering?  Bestill online  eller  22 76 31 00


Hovedside
Om oss
Tjenester
Verkstedet
Nyheter
Kontakt oss
Samarbeidspartnere
Ledige stillinger
Garantivilkår
Fritt verkstedvalg fra dag en EU- forskrift 1400/2002/EC

 

Det nye EU-regelverket for reservedeler i ettermarkedet slår fast at deleprodusentene har samme rett til ”originalbegrepet” som bilprodusentene.

 

EU-reglene likestiller derfor deler som leveres med underleverandørenes eget merke, og fra anerkjente deleprodusenter, som funksjons- og kvalitetsmessig tilsvarer originaldeler. 

 

Alle delene produseres etter samme spesifikasjoner og toleransegrenser.Dette betyr at reparasjoner, service og vedlikehold kan utføres med deler fra flere deleprodusenter så lenge de holder samme kvalitet.

 

Dette gjelder også i garantitiden.AutoIn kan utføre samme service og reparasjoner som merkekjedene på skade/lakk utbedring.Gjennom EØS-avtalen gjelder gruppeunntaket i bilbransjen også for Norge.

 

Forskriften sikrer bileieres rett til selv å velge verksted og deler for vedlikehold og reparasjoner.Alle bilens garantier gjelder uansett hvilket verksted du bruker.Garantiarbeider som dekkes av produsenten, utføres fortsatt hos merkekjeden.

 

Bilprodusentene har heller ikke anledning til å gjøre garantier avhengig av deler fra deres eget merke.Reklamasjons- og garantirett gjelder også når det er benyttet andre reservedeler av samme standard og kvalitet som bilprodusentene selv benytter.

 

 Les mer her: http://www.bilnorge.no/mb/abl/FIGIEFA.pdf

 

 

 

 

 

Denne websiden bruker "cookies" for basis funksjonalitet og måling av ytelse, i tillegg forespørres det bruk til markedsføring for å gi deg en mest mulig relevant opplevelse.  Opt ut